Macam mane nak guna forum nih??

View previous topic View next topic Go down

Macam mane nak guna forum nih??

Post by Ummi@Jannah on Wed May 27, 2009 7:02 am

Bismillah...

Ok..lepas korang dah sign up untuk jadi ahli forumotion ni, mesti korg nak letak gambar n maklumat2 diri kan...
Takpee...korang tgk kat table yg tulis 'forum', 'calendar' bagai kat atas nih...pastu tekan kat 'profile'.

Kat situ, akan kuar information. korg masukkan lah pasal butir2 diri kat situ. lepas tu save. buat benda yg sama kat preferences, signature, avatar n so on... tapi jgn lupa!! setiap kali korg ubah2 ape2 sume tu kena save dulu.
habis la utk butir2 diri...

pergi plak kat forum (bersembang2 la korg kat situ)..skrg topik tak byk...so Ika bg contoh jer ek.. amik 'mukadimah' lepas tu tekan ke 'selamat dtg ke...'. lepas tu nampak la gambo bebior I yg lawa tu...hik!hik!hik! Laughing . kat situ ade box 'quick reply'..korg juz tulis je feedback korg kat dalam box tu then send..
settle! Very Happy

akhir sekali...korg yg da daftar dalam ni bleh tuk create forum sendiri...dekat bawah box 'quick reply' tu... ade tulis 'new topic'. tekan benda tu dan akan kuar satu form..korg isi je subject a.k.a title then letak la ape korg nak letak.. JANJI JGN BERUNSUR LUCAH, GANAZZ, FITNAH dan SEBAGAINYA..

Ok...harap korg bleh paham serba sedikit tuk post kat forum nih...

Haa!! Exclamation lagi satu..korg gak bleh chating kat bhgn depan forum nih.. Ok!!
ASSALAMUAALIKUM.. afro afro afro afro

Ummi@Jannah
Admin

Posts : 14
Join date : 2009-05-27
Age : 26
Location : ~Dunia Khayalan~

View user profile http://smashians.forumotion.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum